Dufina

Het verhaal van Dufina

Ambachtelijke producten
Ambachtelijke producten

In elk van onze producten proef je de passie voor heerlijk lekker vlees. Gepekeld volgens de regels van de kunst, op smaak gebracht met een mengeling van kruiden. En daarna gekookt, gegrild of ambachtelijk gerookt met beukenhout. Alle vleeswaren die ons bedrijf verlaten worden nog steeds op ambachtelijke wijze geproduceerd. Met de efficiëntie van een moderne fabriek.

Ecologisch productieproces
Ecologisch productieproces

Dufina heeft een hart voor het milieu. Daarom streven we naar een zo ecologisch mogelijk productieproces. Het afvalwater wordt eerst gerecupereerd en daarna gefilterd. De warmterecuperatie bij het koelen van de productie, hergebruiken we om water op te warmen bij het reinigen.

Research en innovatie
Research en innovatie

Dufina investeert continu in een modern machinepark en up-to-date productielijnen. Maar ook in nieuwe en consumentgerichte innovaties. Denk bijvoorbeeld aan buikspek in voorgesneden blokjes, sneetjes of reepjes. Of aan nieuwe producten zoals gedroogd rundsvlees en rollades.

Kwaliteit voorop
Kwaliteit voorop

Dufina voert op regelmatige basis kwaliteits- en veiligheidscontroles uit. Ons bedrijf staat ook onder toezicht van het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid (FAVV). Dufina is houder van een IFS/ACS-certificaat Higher Level en een gewaardeerd lid van de beroepsorganisaties Fevia, Fenavian en Flanders’ FOOD.

Smaak en traditie sinds 1950
Smaak en traditie sinds 1950

Al in 1950 was de Gentse ambachtelijke slagerij Duffeler een referentie voor fijne vleeswaren uit eigen atelier. Door de steeds stijgende vraag werd in 1960 de stap gezet naar industriële productie. In 1968 verhuisde Dufina naar een terrein van 8500 m2 in Lovendegem, vandaag nog steeds onze thuisbasis.

 

De familie Duffeler was 65 jaar lang de drijvende kracht achter Dufina. Door hen werd de fabriek vanaf 1993 ook ingrijpend gemoderniseerd. Een opvolger met dezelfde achternaam bleek echter moeilijk te vinden. In 2015 nam de familie Duponselle het roer over. Dufina bleef zo een echt familiebedrijf.

Flexibele distributie
Flexibele distributie

Wij exporteren onze vleeswaren vooral naar Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en niet-EU-landen. Onze klanten zijn distributeurs, grossiers, horecaketens, supermarkten of collega’s in de voedingsindustrie. Producten worden af-fabriek of franco geleverd. Onze klanten kunnen hun producten ook zelf afhalen. Zo niet werken we enkel met gecertificeerde transporteurs.